AL DI MEOLA

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 8 Noiembrie 2017, 21:00 Miercuri

Descriere

Pe 8 noiembrie 2017, Al Di Meola, unul din cei mai mari chitariști ai lumii, revine in Romania, la Iasi, capitala culturala a Moldovei, orașul care l-a primit cu brațele deschise si anul trecut la Festivalul International al Educatiei, FIE 2016.

Artistul va concerta pe scena Teatrului National, de data aceasta, intr-o formula inedita, alaturi de alti doi instrumensti, iar iubitorii de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion American, se vor putea bucura atât de melodiile sale deja consacrate, piese celebre care poarta marca Piazzolla & Lennon & McCartney, cât și de mai multe compozitii noi!
Chitaristul american, de origine italiană, care promovează un nou stil de muzică instrumentală, un mix inedit de sonorităţi jazz şi tonuri fusion cu elemente latino, ceea ce il face unic in arta interpretativa, se afla deja pentru a cincea oara in România!

A concertat la Timişoara, Cluj-Napoca si de doua ori la Bucureşti, ultimul show fiind sustinut chiar in aceasta primavara, la Sala Palatului, in fata unui public farte numeros; Este asteptat, acum, cu mare interes la Iasi, mai ales ca anul trecut, el a impresionat puternic pe scena amplasata in fata Palatului Culturii din Iasi, prin stilul personal si spectacolul de exceptie!

Cu o cariera impresionanta de aproape un sfert de secol, Al Di Meola este considerat pionierul unui nou stil de jazz instrumental contemporan. Chitaristul s-a remarcat inca de la inceputul carierei sale prin albumele „Land of the Midnight Sun” (1976), „Elegant Gypsy” (1977) si „Casino” (1978), devenind rapid unul dintre cei mai apreciati reprezentanti ai acestui stil.

In anul 1974, Al Di Meola a debutat alaturi de trupa lui Chick Corea – Return to Forever, colaborand cu aceasta pana in 1976 atunci cand schimbarile radicale de componenta l-au determinat sa se
indrepte catre o cariera solo.

Astfel, artistul si-a continuat cariera explorand o diversitate de stiluri, iar anul 1980, a mai punctat cu o colaborare de exceptie, de data aceasta cu Paco De Lucia si John McLaughlin sub numele “Super Guitar Trio”.

Al Di Meola a continuat apoi seria colaborarilor de exceptie cu alte figuri reprezentative ale muzicii contemporane Luciano Pavarotti, Phil Collins, Santana, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty, toate cu un puternic impact in lumea muzicii de calitate.

PRET BILET :

  • Cat VIP : 350 lei
  • Cat 1. 240lei
  • Cat 2. 160 lei

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?