Clasic sau Fantastic? | Classix Festival

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 19 Februarie 2020, 19:00 Miercuri
Locul:Iaşi, Palatul Culturii

Descriere

Marea muzică a lumii își deschide aripile să cuprindă publicul contemporan. De pe 16 până pe 22 februarie 2020, la Iași are loc Classix Festival.

Palatul Culturii din Iași - Complexul Muzeal Național „Moldova" oferă eleganței o dimensiune neogotică și o diversitate fascinantă în sutele de încăperi care găzduiesc astăzi o bună parte din istoria orașului. Această eleganță va putea fi observată dintr-o nouă perspectivă în cadrul Classix Festival chiar în foaierul Palatului, evidențiind granița dintre elementele clasice și cele mitologice.

Protagonist în acest periplu este Selini Quartet, respectiv:
Nadezda Kalmykova, vioară (Rus);
Liubov Kalmykova, vioară (Rus);
Loredana Apetrei, violă (Rom);
Loukia Loulaki, violoncel (Gre).
Fiind înregistrat ca ansamblu de reședință al Vienei, programul ne va purta pe un tărâm austriac mai degrabă întunecat. Detaliul nocturn va putea fi observat atât datorită spectaculozității repertoriului ales, cât și prin viziunea contemporană a ceea ce înseamnă o scenă pentru un cvartet de coarde. Îmbinând arta vizuală în concept, experiența serii va fi resimțită într-un mod eclectic.

Programul concertului:

Ludwig van Beethoven – Cvartetul nr. 11 în fa minor, op. 95 (1810)
Furia și anxietatea sunt clasice, dar misticul? Toate trei dimensiuni emoționale vor fi expuse pe rând în cvartetul "serios" de Beethoven, la 250 de la nașterea geniului de la Bonn.

Viktor Ullmann – Cvartetul nr. 3 (1943)
Dominația nazistă l-a determinat pe austriacul Ullmann să conceapă cea mai importantă lucrare a sa într-un mod întruchipat de speranță - "setea de artă ne egalează și setea de viață".

Felix Mendelssohn – Cvartetul nr. 6 în fa minor, op. 80 (1847)
În final, emoțiile clasice cunosc noi dimensiuni fantastice pornind de la zbuciumul interior expus în ultimul cvartet al lui Mendelssohn sub o umbrelă acustică unică precum cea a Palatului Culturii.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?