Clasicul Transfigurat | Classix Festival

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 29 Februarie 2020, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Marea muzică a lumii își deschide aripile să cuprindă publicul contemporan. De pe 16 până pe 22 februarie 2020, la Iași are loc Classix Festival.

În închiderea festivalului #Classix, la Concertul de Gală ne vom îndrepta atenția spre două capodopere care definesc sfera muzicii de cameră. Noaptea Transfigurată de Schönberg dă naștere celei de-a doua școli vieneze iar în partea a doua, un octet format din cele două cvartete invitate în festival, bazate în Trondheim și Viena (TrondheimSolistene și Selini Quartet), vor da o nouă înfățișare Octetului de coarde de Felix Mendelssohn. O lucrare cu un nivel ridicat dificultate, reprezintă un tur de forță aflat la granița dintre romantism și rebeliune.

Arnold Schönberg – Noapte Transfigurată, op. 4 (1899)
Johannes Leonard Maier Rusten - vioară
Anna Adolfsson Vestad - vioară
Ole Wuttudal - violă
Marit Aspås – violoncel
Loredana Apetrei - violă
Loukia Loulaki - violoncel
Sub umbrela senzuală a unor valori estetice tabu precum amorul premarital, Noaptea Transfigurată revoluționează sfera muzicii de cameră în pragul secolului XX. Cu un opus strâns legat de arta poetică, Schönberg inițiază a doua școală muzicală vieneză (după Haydn, Mozart și Beethoven) prin ruperea de experiențele tradiționale, iar Classix pregătește o interpretare contemporană care va sprijini intenția revoluționară a lucrării.

Felix Mendelssohn – Octetul de coarde, op. 20 (1825)
Nadia Kalmykova - vioară
Johannes Leonard Maier Rusten – vioară
Ljuba Kalmykova - vioară
Anna Adolfsson Vestad - vioară
Loredana Apetrei - violă
Ole Wuttudal - violă
Loukia Loulaki - violoncel
Marit Aspås – violoncel
Compus la doar 16 ani, octetul este considerat vârful de lance al creației camerale a compozitorului german. Plin de vitalitate, forță tinerească și cu numeroase momente de virtuozitate din partea întregului ansamblu, anticipă uralele glorioase ale colaborării internaționale dintre solistii din Trondheim și Selini(le) din Viena.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?