Concert - GOD, Tableau Mort(UK), Vanvidd(NO) - Online

Imagini

Informații

Data: 4 Noiembrie 2022, 18:00 Vineri

Descriere

Concert - GOD, Tableau Mort(UK), Vanvidd(NO) - Online

GOD The Barbarian Horde
Așa cum lumea nu s-ar dezvălui în forma complexă pe care o cunoaștem acum dacă nu ar fi fost mecanica complicată a naturii, nici noi nu am fi putut fi ceea ce suntem astăzi fără moștenirea puternică transmisă de-a lungul secolelor de strămoșii noștri. Pe lângă pasiunea pentru istoria poporului lor, acesta este poate și motivul principal pentru care GOD, trupa barbară de folk metal din România - și una dintre bătrânii valului de metal al țării - se numără printre puținii care au devenit dornici să celebreze moștenirea strămoșii lor. Fie că este vorba de spiritul puternicilor războinici daci sau de vitejia marilor voievozi ai națiunii de altădată, muzica celor de la GOD înfățișează poveștile de luptă și tradiția celebrării unor figuri istorice ilușoare din vremuri de mituri și legende.
Formată din câțiva dintre cei mai buni muzicieni, toți cu activitate muzicală anterioară, formația are sediul în prezent la Iași, fosta capitală a țării, și un monument al culturii în sine.
De la începuturile sale, împreună cu alte câteva trupe proeminente, GOD The Barbarian Horde, așa cum se numesc ei înșiși, a schimbat tectonica scenei metal. De asemenea, a câștigat numeroase premii prestigioase de-a lungul activității sale constante, care s-au cristalizat în 5 demouri și 5 lansări de albume.
În timpul existenței sale tumultoase, GOD și-a schimbat orientarea muzicală de la metalul gotic timpuriu (vezi primul album, „From The Moldavian Ecclesiastic Throne” cotat 9 de revista germană RockHard) la unul pe care îl numesc „Barbarian Metal”, oarecum asemănător cu cel al trupelor precum Finntroll. , Amon Amarth, Eluveitie, Arkona sau Moonsorrow.
Deși stilul muzical s-a schimbat pe măsură ce anii au trecut, temele conceptuale din muzica lui GOD au rămas aceleași. Ele se referă în principal la istoria și modul de viață al poporului român, de la poporul dac, marii voievozi și marii războinici ai neamului, până la zeitățile la care se închinau. Toate aceste lucruri se reflectă bine în echipamentul trupei, îmbrăcămintea, recuzita uzată (săbii, arcuri, coarne) sau în alegerea instrumentelor muzicale, precum și în energia care le caracterizează spectacolele live.
Castor - voce
Gelu - chitara
Pomo - bass
Manu - clape
Lus - tobe
Fie ca moștenirea să continue!
Tableau Mort (UK)
A apărut în 2017 pe scena underground britanică, fiind înființat de muzicieni de origine română, cunoscuți pentru activitatea lor în trupe precum Sin, Indian Fall, Leprosy Abcess, carora li s-au alaturat in 2019 basistul de origine poloneza Marek Basisa si vocalistul britanic James Johnson. Tableau Mort aduce o abordare inedită în zona black metal-ului, îmbinând forța și întunecimea acestui gen muzical, cu tonalități disonante si elemente specifice altor genuri muzicale , completate de țipete și de pasaje vocale intense menite să adâncească bazele macabre ale compozițiilor. Pna in prezent, trupa a lansat 2 albume de studio si 3 single-uri, cel mai recent labum fiind Visio in Somniis, aparut in luna mai 2022 la casa de discuri Cult of Parthenope. In 2021 tableau Mort a inregistrat un cover al piesei "End of the Beginning" pentru compilatia "A Tribute to Black Sabbath"
Dupa lansarea albumului de debut, alul de recenzii pozitive a adus la scurt timp și primele ocazii de a susține concerte in cele mai importante locatii underground din Marea Britanie, și de a urca pe scena unor festivaluri de profil, precum Deadsoul Festival, Eradication Festival sau Hammerfest.
Tableau Mort:
James Johnson - voce
Cristian Giurgiu - chitara
George Topor - chitara
Marek Basista - bass
George Bratosin - tobe
Vanvidd (NO)
Este o trupa folk metal cu influente black, infiintata in 2013 in Arendal, Norvegia. Muzica lor aminteste de Moonsorrow si Finntroll, dar cu un sound propriu ce imbina elemente specifice folclorului norvegian, utilizand, printre altele, instrumente precum acordeon, fluier, vioara, banjo, hurdy-gurdy sau harpa evreiasca. Albumul de debut a aparut in 2016, iar in 2021 il lanseaza pe cel de-al doilea - “Under ei Morken Rot” - album care a primit un rating de 9/10 din partea webzine-ului “folk-metal.nl” si un feedback impresionant atat din partea fanilor mai vechi cat si a celor noi, pe plan national si international.
“Under ei Morken Rot” a fost inclus, in cadrul podcast-ului norvegian “Jernverket”, in top 40 al celor mai bune albume metal din 2021 alaturi de trupe precum Gojira, Mastodon, Darkthrone sau Wardruna, piese de pe acest album fiind difuzate pe posturile radio din Anglia, Spania si Portugalia.
Vanvidd au fost prezenti pe scena principala la Midgardsblot, au concertat in deschidere la Enslaved, In The Woods si Trollfest, show-urile lor live fiind vibrante, pline de energie.
Componenta:
Mathias Dahlsveen - voce, chitara acustica
Kjetil Emil Lie – chitara/acordeon
Sondre Kile Andersen – keyboards, acordeon
Ole Markus Nordhagen – chitara
Markus Lillegaard – bass, fluier
Marcus Gullovsen – tobe

 

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?