Concertul Romantic | Classix Festival

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 17 Februarie 2020, 19:00 Luni

Descriere

Marea muzică a lumii își deschide aripile să cuprindă publicul contemporan. De pe 16 până pe 22 februarie 2020, la Iași are loc Classix Festival.

Dragostea este una dintre valorile clasice ale omenirii și nu putea lipsi din seria Classix, prezentând un duo artistic extrem diferit - atât ca tradiții, cât și ca atitudine scenică. Un pianist sud-coreean – Victor Lim, și o violoncelistă norvegiană – Sandra Lied Haga, vor depăși granițele națiunilor prin comunicarea melodică desfășurată sub egida romantismului.

Fiind considerat de Nicolae Iorga „orașul marilor iubiri”, Iașul va găzdui acest concert într-unul dintre cele mai romantice cadre din oraș, evidențiind dragostea și pasiunea ca elemente care stau la baza realizării celor mai mari opere de artă ale României moderne, așa cum este cazul descriptivismului sălii Henri Coandă a Palatului Culturii.

Programul concertului:

Robert Schumann – Fantasiestücke, op. 73 (1837)
Cele trei piese fantastice din deschidere ne aștern atmosfera specifică unor cântece de dragoste fără cuvinte.

Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, op. 13 – transcrisă pentru violoncel (1876)
Pătrundem mai departe in zona aristocratică a romantismului francez cu un dialog liric între pian și violoncel, menit să evidențieze diferitele etape ale armoniei din viata de cuplu - de la respectul reciproc și până la certuri, echilibrul interior va triumfa.

Sergei Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, op. 19 (1901)
În final, romantismul atinge cote rusești de cea mai mare intensitate. Drama și consumul emoțional din concert ating paroxismul în simfonismul grandios al lui Rahmaninov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?