FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ DE CAMERĂ: RECITAL DUO ENESCU

Imagini

Informații

Data: 20 - 22 Noiembrie 2022

Descriere

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ DE CAMERĂ
RECITAL DUO ENESCU 20 - 22 noiembrie 2022
INTEGRALA SONATELOR PENTRU PIAN ȘI VIOARĂ de Ludwig van Beethoven
ALINA BERCU - pian
DRAGOȘ MÂNZA - vioară
Alina Bercu s-a născut în februarie 1990 în Câmpina, România și a început studiul pianului la vârsta de 7 ani cu prof. Magdalena Toma. În 1999 devine eleva prof. Stela Drăgulin de la Facultatea de Muzică din Brașov.
A început studiile universitare în 2006 sub îndrumarea prof. Grigory Gruzman la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Weimar (Germania), iar din 2011 a fost admisă la cursurile de masterat ale prof. Wolfgang Manz de la Universitatea de Muzică din Nürnberg. În același timp studiază și muzica de cameră la Universitatea de Muzică din Frankfurt am Main la clasa prof. Michael Sanderling și prof. Angelika Merkle.
A participat la cursurile de măiestrie artistică susținute de: Rudolf Buchbinder, Leslie Howard, Robert Levin, Andras Schiff, Ana Chumachenco, Wen-Sinn Yang, Werner Bärtschi, Menahem Pressler și Karl-Heinz Kämmerling.
Alina Bercu are deja o carieră concertistică impresionantă, susținând numeroase recitaluri și concerte pe renumite scene din Europa, America și Asia: Carnegie Hall - New York, Théâtre de Vevey, Tonhalle – Zürich, Prinzregententheater – München, Tonhalle – Düsseldorf, Musikhalle – Hamburg, Teatrul Teo Otto – Remscheid, Auditorium – Roma, Sala Palatului și Ateneul Român –București, aflându-se sub bagheta unor mari maeștri: Sergiu Comissiona (SUA), Misha Katz (Franta), Robert Stehli (Germania), Jan Stulen, Theo Wolters (Olanda), Paolo Arrivabeni (Italia), John Wesley Strickler (SUA), Cristian Mandeal, Ilarion Ionescu Galați, Horia Andreescu, Vlad Conta, Petre Sbârcea, Radu Popa, Ludovic Bacs (Romania).
În 2009 Alina Bercu a înregistrat alături de renumitul violonist Ilian Garnet CD-ul Schubert-Ysaye-Brahms prin casa de discuri Fuga Libera – Bruxelles. Discul a fost premiat cu Golden Label în Belgia și Clé d'Or în Franța.
Încă de la vârsta de 10 ani a realizat transmisiuni directe la diverse posturi Radio și TV: NBC-SUA, Eurovision, Telepace-Italia, METRO TV-Indonezia și TVR Cultural, precum și înregistrări pentru Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.
Alina Bercu este laureată a mai multor concursuri internaționale: Steinway & Sons Hamburg, The World Piano Competition SUA, A.M.A. Calabria Italia, Clara Haskil Elveția, Premio Trio di Trieste Italia, ZF Musikpreis Germania.
Violonistul Dragoș Mânza, născut în 1988 la Iași, este în prezent prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonice Tonhalle Düsseldorf.
La vârsta de șase ani primește primele lecții de vioară de la profesoara Maria Iftimie, sub a cărei îndrumare își continuă studiul viorii între anii 1995-2007, în cadrul Colegiului de Artă Octav Băncilă din Iași.
Din anul 1999 beneficiază de asemenea de îndrumarea artistică a maestrului Bujor Prelipcean, prim-violonist al Cvartetului de coarde Voces și Director General al Filarmonicii Modova Iași, cu ajutorul căruia obține și prima sa bursă din partea Clubului Rotary.
La vârsta de 11 ani debutează pe scena Filarmonicii din Iași, apariție urmată de numeroase concerte cu orchestrele filarmonicilor din: Iași, Botoșani, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și Craiova interpretând lucrări de Mozart, Mendelssohn, Ceaikovski, Lalo, Brahms, Paganini, Sibelius, Prokofiev si Țăranu.
Dragoș Mânza, deținător al trofeului Lira de Aur, este câștigător a 7 premii întâi la olimpiade naționale și laureat al concursurilor internaționale Jeunesses Musicales București, Kloster Schöntal și Louis Spohr Weimar, Germania. În anul 2011 devine laureat al concursului internațional de muzică de cameră Premio Trio di Trieste din Italia, împreună cu pianista Alina Bercu sub denumirea de Duo Enescu.
Dragoș Mânza a participat în decursul anilor la cursurile de măiestrie ale violoniștilor Florin Paul, Ștefan Gheorghiu, Joshua Epstein, Rainer Kussmaul, Vadim Gluzman, Ana Chumacenco și Ingolf Turban.
Sub îndrumarea concertmaeștrilor orchestrei Akademie für Alte Musik Berlin, Stephan Mai și Midori Seiler, se dedică de asemenea studiul viorii baroce și al stilului baroc de interpretare.
Între anii 2014 și 2016 își încheie studiile de master în muzică de cameră în cadrul Universității de Muzică din Frankfurt am Mein la clasa prof. Michael Sanderling și absolvă cursurile Academiei de Muzică Franz Liszt din Weimar, Germania, la clasa profesorului Friedemann Eichhorn, cu diploma de solist concertist.
În luna august 2015 debutează ca solist la Tonhalle Düsseldorf cu Concertul pentru vioară și orchestră în sol major de W.A. Mozart, sub bagheta dirijorului Sir Roger Norrington.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?