Taraf de Caliu

Imagini

Informații

Data: 9 Februarie 2023, 20:30 Joi

Descriere

Șaraimanic vine în Moldova, în ținutul lui Barbu Lăutaru, să pornească din nou legendele. De data asta, începem cu legendele din Clejani, haiducii din Taraf de Caliu. Pe 9 februarie, în premieră la Iași, la Legend Pub, lăutarii de viță șaraimanică ne vor suci mințile și călcâiele. Ne vor cânta așa cum știm doar în Moldova să dansăm!
După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori Taraf de Haidouks s-au întors acasă și au pornit, sub bagheta Șaraimanic, un nou proiect - Taraf de Caliu. Muzicienii din Clejani sunt ultima generație de lăutari care duc mai departe această muzică tradițională din sudul României, muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Sub arcușul magic al violonistului Caliu, haiducii au pornit din nou la drum.

Șaraimanic adună lăutarii pământului. De la cei din România, la muzicieni din toate lumile.

***

Taraf de Caliu

Din 1991, anul când muzica lor a început să cucerească Europa de Vest, până în prezent, muzicienii din Clejani au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra.

Printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried”) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă. În anul 2002, muzicienii au primit premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa şi Orientul Mijlociu.

 

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?