Uman și Divin | Classix Festival

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Februarie 2020, 19:30 Duminică

Descriere

Marea muzică a lumii își deschide aripile să cuprindă publicul contemporan. De pe 16 până pe 22 februarie 2020, la Iași are loc Classix Festival

Primul concert din seria #Classix capătă o importanță istorică, fiind primul recital de pian susținut vreodată într-o catedrală din Iași. Evenimentul care va avea loc în Episcopia Romano-Catolica Iasi va fi centrat pe un program care va conecta experiența umană de cea spirituală și va fi prezentat de reputatul pianist Dragoș Cantea, artist aflat sub tutela Academiei Norvegiene din Oslo.

Interdisciplinaritatea pe care Classix Festival dorește să o ofere muzicii clasice va fi susținută vizual prin proiecții ilustrate pe cupola Catedralei, transformând astfel experiența obișnuită de concert într-una transcendentală.

Programul concertului:

Arvo Pärt – Für Alina (1976)
În cuvintele lui Sergiu Celibidache, muzica pornește din nimic. Astfel, periplul nostru muzical debutează din neant, ascultând stilul minimalist drept un ecou al universului.
Leoš Janáček – În cețuri (1913)
Aventurile umane se dezvoltă încețoșat în aceste 4 tablouri descriptive ale naturii cehe - dealurile și pădurile din Moravia ilustrate muzical într-o manieră mistică.
Johann Sebastian Bach – Ciaccona (ar. de Ferruccio Busoni) (1720 / 1920)
Ciaccona este una dintre cele mai monumentale lucrări ale lui Bach, atât prin prisma dificultăților tehnice, cât și al cumului emoțional - o călătorie umană strâns conectată cu Divinitatea, în care romantismul întâlnește sacrul.
Ludwig van Beethoven – Sonata în do minor nr. 32, op. 111 (1822)
Epilogul sonatelor pentru pian ale lui Beethoven este format dintr-o primă parte tumultoasă sugerând dimensiunea dramatică a destinului și o parte finală prin care Beethoven își ia rămas bun de la experiențele umane cântându-și extazul la poarta Raiului.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?