Crăciun cu Zâmbete

Imagini

Informații

Data: 8 - 15 Decembrie 2021

Descriere

Anul acesta iarna ne aduce o nouă ediție a evenimentului Crăciun cu Zâmbete, ajungând la ediția a XIX-a.
Nici anul acesta nu aducem în prim plan un basm fericit de Crăciun, ci un caz mai puțin frumos al unei familii din satul Stejari, comuna Țigănași, județul Iași.
O mamă de 39 de ani este nevoită să își crească singură cei doi copii, o fetiță de 15 ani și pe fratele ei, un băiețel de 12 ani. Mihaela și Gabriel și-au pierdut tatăl în 2012, pe când aceștia aveau numai 5, respectiv 2 ani.
De atunci, mama lor se chinuie să îi facă oameni mari, într-o casă mult prea mică, aflată în pustietatea satului, care nu beneficiază de cele necesare pentru un trai decent.
Atât mama cât și fiica fac naveta către Iași, costurile acesteia ajungând la 350 de lei de persoană, deci lunar suma de 700 de lei se duc doar pe transport, o sumă enormă pentru un venit atât de mic. Mihaela este elevă în clasa a IX-a la liceu, iar mama ei muncește la spații verzi, plantând flori în parcurile din Iași.
Principala problemă a acestui an este reprezentată de iarna grea care se anunță, deoarece o mașină de lemne costă aproximativ 2000 lei, bani pe care nu îi au.
Ne dorim ca în acest an să le oferim un Crăciun mai frumos, mai cald, mai plin. Motiv pentru care Asociația Studenților Bioingineri va organiza o serie de activități caritabile în vederea strângerii unei sume mai mari de bani pe care să îi folosim pentru a ajuta această familie.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?