Festivalul Getodava 2019

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 21 - 22 Iunie 2019

Descriere

Festivalul Geţilor Getodava, eveniment aflat la prima ediţie, invită publicul pasionat de istoria strămoşilor traco-geţi şi pe cei care doresc să afle cum trăiau geţii acum 2.500 de ani la evenimentul care se va desfăşura la Cucuteni.

Manifestările au loc în perioada 21-22 iunie, fiind organizate de către Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova în parteneriat cu Primăria Cucuteni şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi.

Manifestările festivalului vor începe vineri, pe data de 21 iunie, de la ora 11.00. Cei prezenţi la festival au ocazia să participe la prezentări şi demonstraţii militare, tabere civile, ateliere meşteşugăreşti, dar şi la dansul nimfelor.

Programul complet și detaliat al evenimentului
“Festivalul Geților-Getodava”, Cucuteni-Iași, 21-22 iunie 2019.

Vineri, 21 Iunie 2019
11.00, va avea loc ceremonia de deschidere la care vor lua parte asociațiile de reconstituire istorică, oficialitățile și mass-media din Iași.
În cadrul acestei ceremonii va avea loc dezvelirea replicelor pieselor celor mai importante ale tezaurului de aur descoperit la Cucuteni: coiful princiar de aur, bijuterii și arme getice de tip akinakes; vor avea loc discursurile organizatorilor și a oficialilor.

Sâmbătă, 22 Iunie 2019:
12.00, deschiderea evenimentului pentru publicul larg (în fața satului geto-dacic) cu discursurile organizatorilor, prezentarea asociațiilor de reconstituire istorică, prezentare de echipamente militare si civile ale tuturor triburilor prezente, dansuri antice, ritual de încoronare, etc.
12.30/13.00, deschiderea satului geto-dacic cu ateliere meșteșugărești interactive pentru copii:
1. Fierărie
2. Tir cu arcul
3. Antrenamente cu arme de plastic
4. Turtițe la plită
5. Gastronomie antică
6. Gherghefe
7. Țesut
8. Pielarie
9. Modelaj în lut
10. Desen și pictură.

15.00, dansuri antice, prezentări și demonstrații militare, gastronomie.
19.00, bătăliile regelui Oroles.
21.00, rugul lui Zalmoxes.

Asociaţia culturală Geto-Dacii din Moldova se ocupă cu reconstituirea istorică dedicată perioadei antice, secolul al V-lea î.Hr. – secolul al III-lea d.Hr. Asociaţia este primul grup de „reenactment“ Istoric dedicat perioadei antice din regiunea Moldovei, fiind creat la Iaşi în anul 2014.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?