Festivalul Internațional de Poezie "Grigore Vieru"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Mai 2019, 16:00 Joi

Descriere

Festivalul Internaţional de Poezie „GRIGORE VIERU", ediţia a XI-a, se va desfășura în perioada 14 - 17 mai 2019, fiind un duplex cultural România - Republica Moldova, un pod cultural peste Prut, în organizarea Asociației Culturale FEED BACK (inițiatoarea proiectului), a Institutului Cultural ,,Mihai Eminescu" Chișinău și a Bibliotecii Naționale ,,Ion Creangă", în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Primăria Municipiului Chișinău și Ateneul Național din Iași. Această a XI - a ediție a Festivalului deja intrat în conștiința publicului iubitor de poezie din Iași și Chișinău, aduce mai multe noutăți, atât la nivelul activităților (recitaluri de muzică și poezie, conferințe, dialoguri, spectacole de muzică), cât mai ales a invitaților (România, Rep. Moldova, Ukraina, Italia), precum și la nivelul educațional.
La Iași, manifestările se vor desfășura la Primăria Municipiului Iași – Sala de Consiliu (deschidere și colocviu), la Ateneul Național Iași, precum și la Muzeul Municipal din Iași.
La SPECTACOLUL DE GALĂ, organizat la Ateneul Național din Iași vor fi prezenți artisti precum: Corul Marii Uniri (dirijor Andrei Fermeșanu), interpreta Mădălina GAIVAS (Rep. Moldova), solistul Alexandru TĂRÂȚEANU și CVARTETUL ESSENZA.
Între personalitățile prezente la Iași în această ediție, enumerăm pe poetul și traducătorul Francesco ALTIERI (Torino- Italia), pe Acad. Mihai CIMPOI (critic și istoric literar, Chișinău), Nicolae BĂCIUȚ (poet - Târgu-Mureș), Acad. Nicolae DABIJA (Chișinău), Acad. Valeriu MATEI (director I.C.R. Chișinău), Nina CORCINSCHI (critic literar, Director al Institutului de Filologie al Academiei de Științe Republica Moldova), Aurelian SILVESTRU (scriitor, Chișinău, director Liceul "Prometeu"), Acad. Vasile TĂRÂȚEANU (Cernăuți - Ukraina).

De asemenea, această a XI-a ediție a Festivalului, va fi onorată de prezența Doamnei Raisa VIERU (soția poetului,) și a Domnului Călin VIERU (fiul poetului, Chișinău).
Directori program: Filomena CORBU (sectiunea Iasi), Claudia BALABAN (sectiunea Chisinau). Coordonator program: Daniel CORBU.
Accesul publicului este liber.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?