Seri cu Lună Plină - Nume creștine vechi românești

Imagini

Informații

Data: 27 Aprilie 2021, 19:30 Marți

Descriere

Următoarea întâlnire a Clubului Lunaticilor va avea loc în după-amiaza zilei de 27 aprilie 2021, ora 19.30, când vom discuta despre antroponimele (numele) creștine vechi românești, ca argument al ideii că poporul român s-a născut creștin, acum (aproape) două milenii.
Invitatul serii va fi Ionel Boamfă de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, autor și co-autor al unor lucrări științifice unicat pe meleagurile românești, derivate din geografia clasică: nume proprii geografice - onomastica (toponomastica şi antroponomastica), geografia istorică, geografia politică, geografia electorală, geografia culturală, etnografie şi folcloristică, geografia turismului; dintre lucrările publicate: Toponomastica (2006), Democraţie şi comportamente electorale în România (2012), Geografie electorală (2013), Atlasul electoral al României: 1990-2009 (2014), Antroponomastică geografică (2019), Geografie istorică (2019).
Clubul Lunaticilor un Club de Științe care are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei de către specialiștii pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane. Exemple de activități sunt popularizarea științei prin intermediul știrilor, articolelor sau recenziilor de cărți de știință într-un limbaj cât mai accesibil publicului larg, prezentarea unor modele umane și profesionale pentru tineri, activități de observare a cerului cu telescopul. În condițiile în care cerul va fi senin, după prezentare vom urca pe terasa gazdei noastre, Ateneul Național din Iași, pentru a urmări Luna plină și alte obiecte de pe cerul de noapte, vizibile din oraș.
Menționăm că se vor respecta normele și recomandările impuse de autorități privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus: purtarea unei măști care să vă acopere nasul și gura pe toată perioada evenimentului; păstrarea distanțării minime de 2 m între persoane; evitarea contactului direct.
Participarea este gratuită și deschisă tuturor pasionaților de știință.
Aveți grijă de voi și de cei din jur!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?