Tradiții pe Ulița Lăpușneanu, ediția a VI-a

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 16 - 18 Decembrie 2016
Preţ: Intrare liberă

Descriere

În perioada 16-18 decembrie 2016 vă invităm pe Strada Lăpușneanu la cea de-a VII-a ediție a manifestării „Tradiții pe Ulița Lăpușneanu”, eveniment organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Asociația „Alexandru Lăpușneanu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. În aceste trei zile se vor reuni circa 25 de meşteri şi creatori populari, care vor încerca să contribuie la recrearea atmosferei de sărbătoare pe străvechea uliță Lăpușneanu.

Această atmosferă specială se va datora în primul rând obiectelor și produselor pe care le vor expune și comercializa meșterii populari participanți. Printre acestea se numără: măști, clopoței, harapnice, capre şi căpriţe, urşi, dobe, buhaie, sorcove, icoane, îngerași, traiste, costume populare, globuri, ornamente pentru pom, precum și alte obiecte din recuzita obiceiurilor tradiționale de iarnă.

Potrivit obiceiului, colindători și urători nu erau considerați doar actanții din afara casei, ci și gospodarii care îi primeau și îi omeneau așa cum se cuvine. În acest spirit, sunt așteptați ieșenii iubitori de tradiții să le fie aproape acestor mesageri tradiționali ai sărbătorilor de iarnă!

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?