Umor'n'Iasi 20-20

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 19 - 25 Octombrie 2020
Locul:Iaşi, Casa de Cultură a Studenţilor
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Umor'n'Iasi 20-20
Începutul evenimentului:19 Octombrie 2020
Evenimentele trecute
  • 16 - 22 Martie 2020

Descriere

1. Festivalul Național de Umor și Satiră UMOR'N'IAȘI 20-20 se va desfășura în luna octombrie.

2. Festivalul UMOR'N'IASI a luat ființă în anul 2014, când una din prioritățile programului Tânăr în Acțiune, finanțat de Uniunea Europeană, era stimularea participării tinerilor la vot.

Din 2014, proiectul se ține anual, în jurul datei de 1 aprilie, tema fiind în fiecare an implicarea tinerilor în viața comunității cu accent pe participarea tinerilor la vot.

Ediția din 2019 a beneficiat de sprijinul Parlamentului European prin Biroul din România, care ne-a sprijinit cu materiale și filme informative despre funcționarea Parlamentului European.

Proiectul stimulează participarea tinerilor la viața comunității într-un mod mai inedit, prin umor.

3. "Votează Idiotul!" este evenimentul central, unde alianțele formate din organizațiile studențesti din Iași realizează sub coordonarea unui candidat 4 momente diin categoriile cântec satiric, pantomimă, moment umoristic, stand up. Candidatul este o persoană din mediul umoristic, cu notorietate in Iași. La edițiile anterioare au urcat pe scenă Bobi Dumitraș, Gabi Gherghe, Adi Bobo, Anisia Gafton, Don Machiavelli, Petrică Iștoc, membrii trupei de improvizație IDIOT, care sunt și gazdele evenimentului, de unde s-a împrumutat și denumirea spectacolului.

Timp de o saptămână, înaintea spectacolului are loc campania electorală, unde candidații alături de susținători promovează evenimentul prin afișe, întâlniri cu simpatizanții la ședințele organizațiilor partenere, postaări pe pagina de facebook pe care o creează în acest scop.

Spectacolul este susținut și de galeriile venite să susțină candidații, care vin cu steaguri, vuvuzele, confetti, bannere și alte materiale de susținere.

La finalul spectacolului, tinerii sunt invitați să voteze candidatul preferet dintre cei 3 Roșu Galben sau Albastru (candidații nu poartă nume de partide, ci una din culorile steagului). Organizatorii amenajează în Foaierul Casei de Cultură a Studenților din Iași cabine de vot pe care le împrumutăm de la Primărie.

În stil umoristic, tinerii nu votează cu ștampila, ci cu degetul, în cabinele de vot fiind câte o tușieră.

4. Alte evenimente din festival sunt: Concursul Național de Umor și Satiră UMOR'N'IAȘI care se desfășoară pe parcursul a 3 zile, și are următoarele categorii: pantomimă, moment umoristic, cântec satiric, stand up, improvizație, caricatură, fotografie umoristică, text umoristic, film de scurtmetraj. Concursul are ca temă în fiecare an implicare tinerilor în viața comunității, stimularea participării tinerilor la vot. La acest concurs participă trupe formate din liceeni din Iași, trupe ale studenților dar și trupe invitate din afara orașului.
În acest an ne-am propus să organizăm și o seară de filme realizate de către televiziunea TVR, cu mari actori, pe care să o organizăm într-un cinematograf din Iași

Vom organiza o expoziție în Foaierul Casei de Cultură a Stundeților din Iași cu materialele trimise la concurs: caricatura, fotografie umoristică

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?