Ziua Culturii Naționale

Imagini

Informații

Data: 15 Ianuarie 2020, 17:00 Miercuri

Descriere

Ziua Culturii Naționale la Palatul Culturii din Iași

Sub patronajul Ministerului Culturii, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Direcția Județeană pentru Cultură Iași, având drept parteneri Academia Europeană pentru Cultură și Artă din Chișinău și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, la Palatul Culturii, evenimentul „Porni Luceafărul...”, dedicat Zilei Culturii Naționale.

Acesta va începe la ora 17.00, în Sala „Henri Coandă”, cu un spectacol literar-muzical, susținut de elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, de la clasa de teatru - îndrumător prof. Erica Moldovan, clasa de canto - îndrumători prof. Daniela Ciocoiu, prof. Diana Neacșu, și de Cvartetul de coarde „Andantino” - îndrumător prof. drd. Cătălin Sasu.

La ora 18.00, publicul ieșean va asista la un spectacol vizual pe Turnul Central al Palatului Culturii, moment care va fi organizat simultan cu alte evenimente similare în marile orașe ale țării.

Începând cu ora 18.15, manifestările vor continua în Sala „Henri Coandă”, cu un spectacol cultural-artistic intitulat „Interferente culturale - Drumul spre Eminescu”, prezentat de Academia Europeană pentru Cultură și Artă din Chișinău, care va cuprinde creații de M. Eminescu, Gr. Vieru, Dm. Matcovschi, G. Enescu, B. Bartok, F. Chopin, folclor muzical românesc. Interpretează Marcel Lazăr - pian; Daniel Lazăr - vioară; Victor Botnaru - vioară, cobză, caval; Mariana Melinte - voce, folclor muzical; Sandu Aristid Cupcea - recital poezie.

Împlinirea celor 170 de ani de la nașterea poetului național va fi marcată și prin prelegerea „Mihai Eminescu – Om universal”, ce va susținută de Marius Andro în Sala „Ștefan Procopiu”, cu începere de la ora 19.00. Evenimentul face parte din seria „Filosofi și idei care au schimbat lumea” și este organizat de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” din România - Filiala Iași. Tema acestei prelegeri abordează un aspect mai puțin cunoscut al personalității poetului – cel de „om universal”. La fel ca marii oameni de geniu ai Antichității și ai Renașterii, Mihai Eminescu a fost preocupat de toate aspectele cunoașterii. Spiritul său creator l-a îndrumat către descoperirea Adevărului și Frumosului în matematică, filosofie, literatură, teatru și alte științe. Astfel, vom înțelege mai bine laboratorul alchimic al creației eminesciene, care se alimentează din numeroase izvoare, pentru a se sintetiza în poezie.

Vă așteptăm cu drag!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?