Expozitia "Cabinet de curiosite et d’histoires" | Ana Alexoaie Conache

Imagini

Informații

Data: 2 - 20 Noiembrie 2021
Locul:Iaşi, Iulius Mall, Iaşi

Descriere

Iulius Mall Iași găzduiește începând cu data de 23 octombrie 2021 o inedită expoziție de pictură semnată de artista Ana Alexoaie Conache.

“Cabinet de curiosite et d’histoires” este o expoziție care tranzitează din trecut și aduce în actualitate o lume magică a unor povești nemuritoare, îndemnându-ne totodată și spre contemplarea tainei frumosului din arta conceptuală a artistei. Surprinzând printr-un inedit parcurs expozițional, evenimentul prezintă o colecție formată din 15 de lucrări sintetizate pe poveștile și miturile vremurilor îndepărtate a fascinantei lumi orientale.

Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 19 noiembrie 2021, la ora 18.00 și va fi prezentată de d-na critic de artă, dr. Mirela Ștefănescu.

“Cabinetele de curiozități erau predecesoarele muzeelor și ascundeau mistere aduse din orientul îndepărtat, îmbinate armonios cu bibliotecile somptuoase. Colecția este formată din personajele legendelor orientale și diverse alegorii la miturile magicienilor antici, ce scoteau elemente și simboluri tainice din jobenul fermecat, un microcosmos și o estompare a vremii. Mesajul expoziției “Cabinet de curiosite et d’histoires” este definit de o întoarcere la poveștile din timpul toamnelor târzii și ploioase, spuse la gura șemineului, lângă focul ce îmbie imaginația la o visare și simțire profundă, pictată exotic în culori vii.” (Ana Alexoaie Conache)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?