Expoziția de fotografie "O temă… de kitsch rural" semnată de Relu Tabără

Imagini

Informații

Data: 2 - 10 Noiembrie 2021
Locul:Iaşi, Casa de Cultură "Mihai Ursachi"

Descriere

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește în perioada 20 octombrie – 10 noiembrie, în cadrul Galeriei „Labirint” expoziția de fotografie „O temă… de kitsch rural” realizată de Relu Tabără.

Relu Tabără este director de imagine în cadrul Televiziunii Române Iași și absolvent al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Specializarea Fotografie, Video și Prelucrare digitală a imaginii. Artistul s-a implicat de-a lungul timpului în proiecte de foto-video care au fost premiate atât la nivel național, cât și internațional.

„Relu Tabără nu poartă un dialog tezist cu privitorul, ci semnalează surplusul artificial, tradus în extravaganța ornamentală și cromatică, juxtapunerile de simboluri ale consumerismului, propunând două tipuri de a privi spațiul ce năștea reverii poetice prin filtrul aparatului de fotografiat. Decorul kitsch nu șterge prin înlocuire simbolul (carpeta de perete, ștergarele, icoana), ci se inserează ca un obiect de tranziție, către o experiență “modernă”. Contextualizarea kitschului cu rădăcini în logica de consum, intens mediatizată, apropie posesorul de o atmosferă a bunăstării, unde obiectul are atribute pseudo-magice, apropiind deținătorul de o realitate paradoxală”, a transmis dr. Maria Bilașevschi, critic de artă.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?