Expoziția temporară "Datini și obiceiuri de iarnă"

Imagini

Informații

Data: 15 Decembrie 2021 - 16 Ianuarie 2022

Descriere

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 7 decembrie 2021 – 16 ianuarie 2022, la Palatul Culturii, expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă. Recuzită din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei”.

Expoziția își propune să readucă în atenția vizitatorilor atmosfera sărbătorilor din satul românesc de altădată, prezentând obiecte din colecția muzeului: stea, măști tradiționale, recuzită din alaiurile specifice sărbătorilor de iarnă.

Dintre toate practicile asociate intervalului de regenerare a timpului, în Moldova, măștile de Anul Nou constituie momentul cel mai așteptat de toți membrii comunității. Zoomorfe sau antropomorfe, realizate din materiale diverse, cu alai specific sau parte a unui „alai de alaiuri”, măștile de Anul Nou din zona etnografică Iași prezintă o mare varietate tipologică și o vigoare rar întâlnită, printre cele mai îndrăgite regăsindu-se Capra, Ursul sau Căiuții.

Expoziția poate fi vizitată la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului Etnografic al Moldovei, de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet; pauză pentru dezinfectarea și aerisirea spațiilor expoziționale: 13.00 – 13.30).

Accesul se face cu respectarea normelor sanitare în vigoare, în baza prezentării certificatului verde Covid-19.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?