Expoziție de oglinzi vitrate "Oglinzile Reginei"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 30 Octombrie - 6 Decembrie 2019

Descriere

Muzeul Municipal ”Regina Maria„ Iași, împreună cu Asociația DAR DEVELOPMENT din București, invită publicul ieșan la expoziția de oglinzi vitrate „Glass Nouveau- Oglinzile reginei”. Nu întâmplător vernisajul expoziției are loc în 29 octombrie, ziua în care în 1875, se năștea în Anglia cea care avea să devină Regina Maria a României.
Pentru expoziția de la Iași, dedicată celei mai iubite suverane a românilor au fost create de către artistul vitralist Cristian Anghelescu câteva piese inspirate de aceasta.
Vernisajul va avea loc la Muzeul Municipal ”Regina Maria„ Iași, Marți, 29 octombrie la orele 17:00, expoziția va fi prezentată în calitate de gazdă a evenimentului de dr. Aurica Ichim, dna Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT și Cristian Anghelescu, autorul oglinzilor vitrate. Expoziția va rămâne până în data de 6 decembrie în muzeul care poartă numele Reginei Maria ca însemn de prețuire a ieșenilor pentru cea care le-a fost alături în anii Primului Război Mondial și care a păstrat pentru oraș o perpetuă recunoștință, conform însemnărilor din jurnalele sale sale.
La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului în care sunt realizate oglinzile, este bazată pe studiul și experimentele continue ale autorului, Cristian Anghelescu și pe creativitatea sa care se exprimă printr-un desen original și materiale, de la oglinzi la diverse tipuri de sticlă de cea mai bună calitate.
Expoziția de oglinzi este completată cu imagini care o înfățișează pe Regina Maria la diferite vârste, și în diverse ipostaze, o femeie frumoasă și elegantă, conștientă de farmecul său care iubea bijuteriile și hainele frumoase și deasemenea oglinzile, imagini care provin din colecții particulare sau din fondurile Arhivelor Naționale ale României partener al Asociației culturale DAR DEVELOPMENT.
Expoziția este însoțită de un interesant catalog realizat de Editura DARK Publishing.
Lucrările prezentate se pot achiziționa și vor fi însoțite de un certificat de unicitate care va menționa și expozițiile din care au făcut parte.
Autorul și Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT, mulțumesc partenerilor locali: Muzeul Municipal ”Regina Maria„ Iași din subordinea Primăriei Municipiului Iași și Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Iași.
Mulțumim, firmei arădeane, Millefiori producătoare de bijuterii sticlă de Murano, care sprijină itinerarea expoziției și producătorului de vinuri Cotnari.
Persoana de contact: Alexandra Corina Brutaru- Președinte
Tel- 0724.200.094, email- office@dardevelopment.ro

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?