Expoziţie foto-haiku, “Declic în silabe”

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 24 Iunie - 24 Iulie 2016

Descriere

Asociaţia "TIME FOR ART" în colaborare cu Asociaţia "UNIVERSUL PRIETENIEI" şi Ateneul Tătăraşi, vă invită la vernisajul itinerant al expoziţiei foto-haiku, “DECLIC ÎN SILABE”- ediţia a III-a, 2016.

“Interesul meu pentru haiku a fost favorizat, poate, şi de cultura poporului căruia îi aparţin - un popor cu o cultură sensibilă la influenţe, capabilă să sintetizeze şi să interpreteze original modelele artistice venite din occident sau orient.
Chiar vântul aspru şi rece adus din nord se temperează pe pământul românesc de la gurile Dunării şi de la ţărmul Mării Negre. În folclorul nostru, natura reprezinta cadrul de comuniune sufletească, unde omul îşi împarte tristeţile şi bucuriile cu soarele şi luna, cu pomii şi florile, cu râurile şi munţii.
Doina a fost una dintre speciile lirice româneşti care au cultivat relaţia omului cu natura, bineînţeles, la altă scară şi în alte forme poetice decât haiku-ul.
Existând această tradiţie a dialogului om-natura în poezia noastră, românii nu puteau să rămână indiferenţi la spiritul haiku-ului care cultivă o temă similară.”

ION CODRESCU, “Un drum spre haiku”, din volumul “Ocolind iazul – antologie de Ion Codrescu”

Aflată deja la cea de-a III-a ediţie, expoziţia foto-haiku “DECLIC ÎN SILABE”, reprezintă un proiect de grup, iniţiat de fotograful Broşu Constantin, care s-a implicat cu un numar de 50 de fotografii de natură şi din viața satului la care, 43 de haijini români din ţara şi din străinătate au scris haiku la fotografie.

S-a întrunit astfel un număr de 1204 poeme din care au fost selectate 150, câte 3 pentru fiecare din cele 50 de fotografii, scopul final fiind acela de a aduce în faţa publicului poezia niponă şi fotografia de natură printr-o expoziţie foto-haiku, la un standard cât mai ridicat al acestei arte.

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?