SUN SCIENCE

Imagini

Informații

Data: 8 Martie - 30 Iunie 2019

Descriere

Inițiat cu scopul de a stimula interesul elevilor din școlile ieșene pentru ştiinţele aplicative (fizică, matematică, protecţia mediului, geografie) și finanțat prin Fondul Științescu, acest program a fost implementat de Fundaţia Comunitară Iaşi, Romanian - American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din România, în parteneriat cu: Amazon, 3Pillar Global, Bentley Advancing Infrastructure, Delphi Technologies, Arcadia, GFK, Innovate IT, Levi Nine, RomSoft, SII, Avon, Bitdefender, Derma Clinique, Gemini, Go Daddy, Mios Home Automation, Sprocket Inc. Vivertine, Hotel Unirea, cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și al Inspectoratului Școlar Judeţean Iași. Proiectul este structurat pe organizarea unei expoziții temporare tematice, precum și a mai multor ateliere interactive care se vor desfăşura în perioada 15 martie – 30 mai 2019, la Muzeul „Poni – Cernătescu” din Iaşi.
Cu acest prilej va fi vernisată expoziția temporară „Lumina solară, sursă de energie și inspirație creativă”, în care vor fi etalate artefacte muzeale cu simbolistică solară (aparate și instrumente de măsură ,vase, ţesături, tablouri etc), din patrimoniul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi).
O pondere importantă a proiectului o va constitui realizarea atelierelor interactive, în care elevii vor construi diverse dispozitive care utilizează energia directă a razelor solare pentru a încălzi, găti sau pasteuriza mâncăruri și băuturi (cuptorul solar), dar și pentru a măsura trecerea timpului, precum ceasul solar. De asemenea, prin intermediul unui set de 16 modele din seria DESCOPERITI STEM™, care funcționează cu ajutorul energiei solare, participanții la proiect vor descoperi noțiuni referitoare la energia regenerabilă, cu accent pe modalitățile de valorificare ale acesteia. Proiectul va fi finalizat prin organizarea unui concurs având ca tematică energia solară.
Deschiderea oficială a proiectului SUN SCIENCE va avea loc va avea loc miercuri, 13 martie 2019, ora 13.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”, în prezența grupului țintă (alcătuit din elevi de la mai multe instituții ieșene de învățământ), a finanțatorului și a echipei de proiect, cu următoarea componență: dr. ing. Monica Nănescu – coordonator proiect; drd. muzeograf Oana Florescu, asistent proiect; dr. Coralia Costaş - responsabil comunicare; conservator Iulia Caraiman - responsabil conservare și Maria Caras - responsabil financiar.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?