Vernisajul expoziției FILM

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 7 - 12 Octombrie 2018

Descriere

Asociația 4Culture, în parteneriat cu WASP Studios, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” și Centrul de Fotografie Contemporană din Iași, lansează miercuri, 26.09.2018, de la 18:00, la Galeria apARTe din Iași, prima expoziție din cadrul , ce va putea fi vizitată până în data de 7 octombrie, urmată de vernisajul din 12 octombrie, la WASP Working Art Space and Production, în București.

Matei Bejenaru, curatorul expoziției, alături de artiștii Cătălin Soreanu, Lavinia German, Ciprian Ciuclea, Diana Dulgheru, Irina Botea Bucan, Jon Dean și Sorin Vreme, propun o analiză a statutului filmului în timpul digitizării accelerate a informației precum și tipuri de narativitate pe care aceștia le dezvoltă în raport cu memoria mediului. Imaginea în mișcare memorată pe o peliculă cinematografică, bandă magnetică sau pe un hard disk ori card de memorie devine imagine dinamică, având caracteristici foarte diferite, de la cea a industriei cinematografice până la imaginea săracă, , definită astfel de artista și teoreticiana Hito Steyerl.

Expoziția conține filme și instalații video, fotografii și proiecte de sunet experimental realizate de artiști români ce lucrează constant cu mediul și care pun în discuție filmul de artist în raport cu cinema-ul clasic, galeria de artă contemporană și mediile digitale onlineContrar situației din sala de cinema, spectatorul va putea să se plimbe prin spațiul expozițional, având o relație mobilă și dinamică cu ecranele de proiecție. O parte din proiectele expuse explorează istoria mediului și modalitățile prin care captăm, codificăm și proiectăm informația vizuală, iar altele provoacă noi interacțiuni ale spectatorului cu dispozitivele filmice în ideea amplificării percepției vizuale a spațiului.

declară Matei Bejenaru.

Proiectul, gândit în două dimensiuni, cuprinde și un workshop destinat tinerilor artiști, inititulat și coordonat de Lavinia German, în perioada 6 - 10 octombrie, la WASP Working Art Space and Production. Workshop-ul propune să exploreze relația cameră-timp-corp, interogând caracteristicile mediului video, practicile artistice din domeniului filmului experimental și metodele conceptuale de construcție a imaginii dinamice. Filmele experimentale realizate în cadrul workshop-ului vor fi integrate în expoziția din București, în perioada 12 - 20 octombrie 2018.

Detalii expoziție:

26.09 – 07.10.2018 - Galeria apARTe, Str. Teodor Codrescu, nr. 1, Iași // Vernisaj: 26.09.2018, de la 18:00

12.10 – 20.10.2018 - WASP Working Art Space and Production, Str. Ion Minulescu nr. 67-93, corp E, etaj 2, București // Vernisaj: 12.10.2018, de la 20:00

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?