Caravana Filmelor TIFF

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 30 - 31 Iulie 2013
Preț: Intrare liberă
Locul:Iaşi, Palas Mall

Descriere

Titluri multipremiate, precum "Blancanieves", de Pablo Berger, şi "Poziţia copilului", de Călin Netzer, vor fi prezentate în Caravana TIFF/ Operation Kino, care se desfăşoară în perioada iulie – septembrie, în 13 oraşe din România.

Cu sprijinul Palas Mall Iasi, timp de două zile, în perioada 30 – 31 iulie, în Parcul Palas, de la ora 22:00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

PROGRAM:

Marti, 30 iulie

Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger - este o reinterpretare stilizată a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Actiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) si călătoreste cu un grup de matadori pitici. În ciuda masinatiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor si tensiunilor distrugătoare din poveste – interpretată memorabil de Maribel Verdú. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin si a câstigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun debut.

 

Miercuri, 31 iulie

Lore (regia: Cate Shortland) - în primăvara anului 1945, armata germană se prăbuseste dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Fortele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste si prietenie. Trebuind să aibă grijă de fratii ei mai mici după ce părintii lor nazisti sunt arestati, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o sansă la viată, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei natiuni învinse, Lore îl întâlneste pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură si dorintă. Pentru a supravietui, ea trebuie să învete să aibă încredere într-o persoană fată de care a fost educată să simtă exact opusul.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?