La Feminin

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 19 - 28 Mai 2019

Descriere

/la 'feminin/ – instalație multimedia interactivă

Instalația multimedia de tip labirint, „La feminin”, centrată pe poveștile a 12 femei de succes din sectorul cultural, este un demers creativ care explorează ideea de opțiuni, probabillități și trasee profesionale diferite, bazate atât pe alegeri individuale cât și pe mediul socio cultural în care acestea s-au dezvoltat.

Pornind de la cele 12 modele feminine, tipologii aflate la diferite nivele de experiență, am chestionat problematica femeii punând în evidență parcursul lor profesional/ în contextul psiho-social actual.și percepția avută asupra dezvoltării lor.

Instalația, bazată pe contrastul dintre fragilitate și forță puse în același context, propune o experiență imersivă și participativă, o călătorie prin traseele de până acum a 12 femei care pot fi descoperite din mai multe unghiuri, oferind nu numai experiența unei expoziții ci şi trăirea și vibrația unei lumi100% feminine, oricare ar fi procentul de masculin regăsit în adn-ul fiecăreia dintre ele.
Putem atinge, modifica, transforma, alege. Putem crea și recrea acest mic univers. Expresia „a te pune în papucii altcuiva” poate căpăta noi sensuri pe măsură ce instalația este parcursă.

Construită site specific, pe forma labirintică a unei părți din Bastionul Theresia din Timișoara, labirint care va fi recreat la Iași în Teatru FiX, instalația parcurge ea însăși un traseu care străbate țara pe diagonală, găsindu-și adăpost 10 zile în Timișoara și 10 în Iași.

Așadar, de ce „La feminin”?

Pentru că suntem conștienți de faptul că nu putem schimba lumea, dar împreună cu voi, putem deschide ochi. Și perspective. Iar puterea exemplului a fost întotdeauna o forță care a mișcat lucruri, care a mutat deseori axele punctelor de vedere și cu care s-a putut relaționa.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?