Spectacolul "5 acte de dragoste"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 31 Mai 2019, 19:00 Vineri

Descriere

TEATRUL ZILELOR NOASTRE.
În fond, tot atâtea momente din viaţă. De la tinereţe pân’ la bătrâneţe. În colaj teatral, comic, evident, însă nu banal. Căci vine o vreme când în loc de râs, ai mai mult de plâns. Soarta orişicui ascunzând în ea şi bune, şi rele, „şi noroi, şi stele“...
„Când eram mai tânăr şi la trup curat“, iubirea cu formele ei m-atrăgea, firesc. La maturitate însă, ispitele se răresc, iar chemările pălesc. Ca-n final, la senectute, mintea, singura virtute. Dacă nu m-oi scleroza şi-oi uita cum m-o chema. Cam aşa fiind povestea din cele cinci acte puse în scenă dâmboviţean de Moshe Yassur. Un evreu ieşean, acuma la New York. Pentru reuşită apelând dibaci la cei pricepuţi. Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, în speţă. Veterani ai teatrului bucureştean. Care, în ultimul act, tocmai uitarea cumplită o-nfăţişară. Îmbinând umoru’, convingător, cu tristeţea. Talentul actoricesc cu naturaleţea. Fermecător, da-n egală măsură tulburător. Pe lângă ei doi, ceilalţi, tineri încă, inimoşi, vioi. Jean Lemne, Cristina Pătraşcu şi Daniel Niţoi, adică. Ultimu’, de pildă, nu numai actor, ci şi regizor. Ba chiar autor şi sper să-i văd piesa jucată curând. Iar pe Eugen, de mine ştiut de la studenţie, să-l ascult din nou cântând nişte folk. D-ăla de atunci. Cu acelaşi limpede glas, puternic, pregnant. La fix pe chitară, cu armonii chibzuite în melodii izbutite. Şi miez de soi în versuri, bogat. Teatrul şi muzica fiindu-i deopotrivă la îndemână, mereu...”


Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/5-acte-de-dragoste/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?