Spectacolul "Avarul"

Imagini

Informații

Data: 29 Septembrie 2021, 19:00 Miercuri
Locul:Iaşi, Palas Mall
Evenimentele trecute
  • 25 Mai 2021, 19:45 Marți
  • 25 Mai 2021, 17:30 Marți
  • 26 Aprilie 2021, 19:45 Luni

Descriere

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa vizioneze o piesa de teatru in stilclasic, ”Avarul” de Moliere este cu siguranta cea mai potrivita alegere.
Piesa de teatru ”Avarul” dezvaluie moravurile si vicisitudinile unei familii burgheze, in centrul careia se situeaza HARPAGON, un personaj complex, stapanit de o zgarcenie nemaipomenita si de un egoism pe cat de odios, pe atat de ridicol. Intr-un decor special, jocul actoricesc, costumele de epoca, crinolinele doamnelor, coafurile si perucile vor incerca sa transforme realitatea intr-o calatorie in timp, pentru a poposi timp de aproximativ 90 de minute in cea de-a doua jumatate a secolului al XVII-lea.

"Crinolinele infoiate ale doamnelor, coafurile, perucile si costumele de epoca nu au putut pacali publicul: subiectul piesei lui Moliere pare sa fie desprins din zilele noastre. Chiar daca „inovatiile” vestimentare si neologismele au lipsit, publicul nu s-a plictisit, cei mai tineri fiind, probabil, uimiti de actualitatea piesei: casatorii din interes intre parteneri cu diferente de varsta batatoare la ochi sau scene ridicole, in care pacatul iubirii de arginti este exacerbat pana la ridicol. O pagina de viata in note tragi-comice. Spectacolul, in viziunea regizorala a tanarului regizor Daniel Nitoi, a incantat publicul prin respectul pentru textul clasic si nuante." – Mirela Stinga

"Este un spectacol care nu se mai joaca cu o amarată de cortina, se joaca cu costume, se joaca cu peruci." - Eugen Cristea

"Pentru toti cei care vor sa vada teatru clasic este un exemplu de teatru corect, curat, asa cum a inceput el candva. Nu sunt exhibitii, nu sunt divagari de sensuri. E o piesa curata, fara schimbari si inovatii. Acesta ar fi meritul lui Daniel Nitoi. E o placere sa il joci, e un text cu foarte multe intentii moralizatoare, care folosesc si zilelor noastre mai putin delicate si mai interesate de conflicte minore” - Cristina Deleanu.

Distributia spectacolului adaposteste actori de notorietate ai scenei teatrale romanesti, precum: Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Oana-Gabriela Draghici, VasileFilipescu, MariangelaColdea, Jean Lemne, Tomi Cristin, Florin Kevorkian, Anne-Marie Zaharia, OanaDutu si Daniel Nitoi.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?