Spectacolul "Damen Tango"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informaţii

Data: 20 Iunie 2017, 18:00 Marţi
Preţ: 22 Lei
Evenimentele trecute
  • 9 Iunie 2017, 11:00 Vineri
  • 8 Iunie 2017, 11:00 Joi
  • 26 Mai 2017, 18:00 Vineri

Descriere

Spectacolul "Damen Tango" de Valentina Aslanova, un spectacol de Vitalie Lupaşcu.

Piesa Damen Tango scrisă de Valentina Aslanova(actriţă, romancier, dramaturg şi poet) în 1997, reprezintă debutul său în dramaturgie. " Când scena nu ţi se mai pare îndeajuns pentru preaplinul sentimentelor tale, le poţi da viaţă în scris" declara autoarea care s-a inspirat pentru acest text din biografia actriţei Irina Pechernikova, colega sa de breaslă. Debutul i s-a dovedit a fi sub o stea norocoasă, primul său text dramatic cucerind repertoriile unor teatre importante aflate chiar şi dincolo de frontierele Federaţiei.

Mulțumesc tuturor televiziunilor pentru efortul lor în a ne impune prostul gust, în a ne șoca cu „valoarea” non valorilor sau știri din Groapa lui Ouatu’ pentru că numai astfel ne-au făcut ca noi să căutăm noi modalități de exprimare artistică. Ca urmare, publicul a revenit în sala de spectacole, în sala de lectură. Este un semnal remarcabil pentru noi oamenii de cultură, pentru societatea noastră.

Patima arghirofiliei a făcut ca unii dintre noi să cedeze căutând doar sa placă publicului, dar marea majoritatea a creatorilor au rezistat, ei n-au căutat aplauze ci mai degrabă tăcerea uimită a publicului. Chiar dacă pare patetică aserțiunea, totuși, când este vorba de acești minunați oameni , nimic nu e prea mult.
În distribuția spectacolului Damen tango se întâlnesc trei generații, trei viziuni asupra vieții care împreună au același scop – aspirația întru valoare. Lor li se alătură o altă echipă de creatori ce caută să devină formatori de opinie. M-aș bucura enorm dacă spectacolul regizat de mine ar face parte din traseul lor aspirațional, ar ajuta la șlefuirea generațiilor viitoare. În acest sens, îi mulțumesc Teatrului Național din Iași pentru șansa de a dialoga cu spectatorii, pentru încrederea și sprijinul acordat în pregătirea acestui spectacol.

Iubesc actorii, actorii vii, neobosiți în fața curiozității sau, dimpotrivă, a indiferenței și caut să găsesc partituri dedicate lor sau, general vorbind, lumii din care facem parte. Așa am găsit textul lui Ronald Harwood , Quartet și Roman teatral, un text după romanul lui Mihail Bulgakov , spectacol realizat la Televiziunea Publică și care va avea curând premiera, iar acum iată, un text scris de un actor pentru actori, Valentina Aslanova - Damen Tango, text tradus de mine și, acum pot spune, adaptat pentru „ marea doamnă a teatrului ieșean „ Mihaela Arsenescu Werner. E greu să scrii despre creatori, cu atât mai mult despre o adevărată instituție cum este d-na Werner care și-a dedicat viața teatrului, care a șlefuit piatra brută a atâtor generații de actori. În acest spectacol doamna Werner, alături de un alt actor excepțional, Daniel Busuioc, aprinde speranța unui student al domniei sale Bianca Ioan. Sper ca această primă întâlnire cu scena profesionistă să fie de bun augur pentru tânăra actriță, pentru „fata neprihănită din Provence”, atribut dat de autor personajului interpretat de aceasta.

In final, vreau să mulțumesc publicului, pentru că face posibil ca năzuințele noastre să capete viață. VITALIE LUPAŞCU

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?