Spectacolul "Dineu cu proști"

Imagini

Informații

Data: 10 Mai 2022, 19:00 Marți
Evenimentele trecute
  • 16 Aprilie 2022, 19:00 Sâmbătă
  • 3 Martie 2022, 19:00 Joi
  • 3 Februarie 2022, 19:00 Joi

Descriere

Marți, 10 mai 2022, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, vă invităm la spectacolul „Dineu cu proști”, regia Sebastian Bădărău!
Vă invităm să vizionați spectacolul de teatru „Dineu cu proști”, de Francis Veber – regia, traducerea și adaptarea Sebastian Bădărău.
Pierre Brochant, un mare editor parizian, organizează în fiecare miercuri, împreună cu prietenii lui, un „dineu cu proști”. Conceptul e simplu: fiecare invitat aduce la cina un „prost”, fără ca acesta să știe de ce este adus și prostul este încurajat să vorbească ore în șir despre viața lui. La sfârșitul cinei se decernează un trofeu câștigătorului.
Pierre crede că în seara asta a tras un tun, fiindcă a găsit un specimen ca nimeni altul până acum: Francois Pignon, colecționar de machete de chibrituri. Doar că miercurea asta Pierre are o criză de sciatică și ajunge să se bazeze pe Francois să-i rezolve toate probleme de căsnicie, afaceri și prieteni.
Cuvântul Regizorului:
„Dineu cu Proști” e un spectacol despre triumful inocenței și al onestității în fața minciunii și al derizoriului. Despre cum lumea împarte oamenii în alb și negru, în proști și deștepți, prejudecăți bazate pe valorile burgheze de acum o sută de ani. Francois nu deține armele sociale corespunzătoare pentru a fi considerat deștept. E sensibil, iertător, onest și prin urmare luat de prost. Pierre deține toate aceste arme dar la nivel interior este mult mai pierdut și singur decât Francois, care știe să trăiască în prezent și să se bucure de orice clipă. Una dintre cele mai de success comedii ale ultimilor ani, piesa a fost montată și pe Broadway și tradusă în 18 limbi. Pentru prima oară montată la Iasi, spectacolul nostru va face cu siguranță să vă apropiați cu empatie față de cei considerați „mai slabi” sau „săraci cu duhul” și să râdeți măcar de valorile astea învechite de care pomeneam.”
Distribuția:
Pierre Brochant – Dumitru Florescu
Francois Pignon- Codrin Dănilă
Christine Brochant- Erica Moldovan
Juste Leblanc – Gelu Ciobotaru
Marlene Sorasa – Alexandra Paftală
Lucien Cheval – Alin Zară
Costume: Alina Dincă – Pușcașu
Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/dineu-cu-prosti-27/ sau la casieria Ateneului!

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?