Spectacolul "Petrică și Lupul"

Imagini

Informații

Data: 9 Februarie 2020, 11:30 Duminică
Evenimentele trecute
  • 17 Noiembrie 2019, 11:30 Duminică
  • 16 Iunie 2019, 11:30 Duminică

Descriere

de S. Prokofiev

Regia: Ion Ciubotaru

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Consultant muzical: Victor Zaharia

Coregrafia: Teodor Rădulescu

Distribuția: Camelia Dilbea, Ioana Natalia Corban (Petrică), George Cocoș (Lupul), Ioana Iordache (Pasărea), Dragoș Maftei (Rățoiul), Carmen Mihalache (Pisica), Alex Iurașcu (Porcul).

PETRICĂ ȘI LUPUL după Serghei Prokofiev este un spectacol nonverbal, o fantezie muzical-coregrafică pentru toate vârstele.

Prokofiev este considerat unul dintre cei mai importanți muzicieni ai secolului XX, orientat către experiment și avangardă, care a compus pentru diverse genuri – operă, balet – și a fost interesat și de compozițiile care se adresează publicului tânăr. Petrică și Lupul a avut premiera absolută în anul 1936 și a devenit un clasic al genului.

Spectacolul realizat de echipa artistică de la Luceafărul utilizează partiturile muzicale cunoscute, care sunt punctul de plecare în noua creație scenică. În Petrică și Lupul prim-planul scenei îl dețin actorii, măștile, muzica și dansul. Regizorul Ion Ciubotaru și colaboratorii săi au adus compoziția lui Prokofiev mai aproape de timpul nostru, de ritmurile și vibrațiile lui, printr-un ușor remix. Povestea este “spusă” fără cuvinte, exclusiv pe calea muzicii, prin relațiile scenice dintre personaje, prin expresivitate corporală. “Am considerat că e bine să adaptăm puțin muzica lui Prokofiev, fără să o trădăm, să fie mai în ton cu ritmurile prezentului, cu așteptările auditive ale publicului de acum. Am subintitulat creația noastră fantezie muzical-coregrafică tocmai pentru a ne preciza abordarea, a spune publicului că am pornit de la Prokofiev, dar ne-am și jucat cu imaginația. Ceea ce îi îndemnăm și pe privitori să facă, să viseze cu ochii deschiși, pentru că muzica are această calitate extraordinară de-a ne stimula fantezia”, consideră regizorul.

Prezentul proiect se înscrie în intențiile instituției ieșene pentru copii și tineret de-a oferi publicului un repertoriu divers, consonant cu arta spectacolului așa cum este ea înțeleasă și practicată și prin alte orizonturi teatrale. Familiarizarea cu sunetul specific instrumentelor muzicale din orchestrele simfonice printr-o formă adecvată, în care imaginea scenică și ritmul se asociază, e un demers modelator pe care arta teatrului trebuie să și-l asume.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?