Spectacolul "Rățușca cea urâtă"

Imagini

Informații

Data: 30 Aprilie 2023, 17:30 Duminică
Evenimentele trecute
  • 5 Ianuarie 2023, 17:30 Joi
  • 18 Septembrie 2022, 11:00 Duminică
  • 17 Aprilie 2022, 18:00 Duminică

Descriere

Rățușca cea urâtă

după H.C. Andersen

Dramatizare: Elena Popescu

Adaptare: Ciprian Huțanu

Regia: Ciprian Huțanu

Scenografia: Viorica Perju

Muzica: Radu Ștefan

Distribuție: Liliana Vârlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă, Mariana Teleman, Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie

RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ după Hans Christian Andersen: un titlu inedit, care nu a mai figurat până acum în repertoriul instituției, întregește lunga listă cu scrieri clasice din bibliografia obligatorie a copilăriei transpuse scenic de echipa artistică a așezământului. Publicată în noiembrie 1843, povestea marelui scriitor danez este, pe fond, un îndemn la autocunoaștere, la dezvoltare personală, la surmontarea oricăror dificultăți ce pot apărea în cursul descoperirii a ceea ce suntem fiecare dintre noi și a ceea ce vrem să devenim.

Producția are la bază o dramatizare realizată de Elena Popescu, profesor universitar doctor la Universitatea „Spiru Haret” din București, dramatizare foarte fidelă basmului, adaptată pentru scenă de regizorul Ciprian Huțanu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Scenariul dramatic are o puternică latură modelatoare, formativă, transferată cu subtilitate spre public prin intermediul animației. Ciprian Huțanu semnează și punerea în scenă, viziunea sa utilizând păpuși de diverse tipuri, cu sisteme de mânuire foarte variate, cu ajutorul cărora o distribuție exclusiv feminină va da viață întâmplărilor cu Rățușca cea urîtă. Experimentatele actrițe Liliana Mavriș Vârlan, Elena Zmuncilă, Beatrice Volbea, Mariana Teleman, Iulia Deloiu Trif și Raluca Pintilie ipostaziază, prin intermediul păpușilor, mai multe personaje din relațiile cărora se țese textura specială a reprezentației teatrale. Scenografia este realizată de Viorica Perju, sculptura păpușilor, de Costică Butoi și Mihai Contaș, iar ilustrația muzicală remixează teme sonore din Lacul lebedelor de P.I. Ceaikovski.

Bilete

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?